Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir asayiş özelliğidir ve yangın veya başka ivedili durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını hazırlamak muhtevain tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoğu kez çelik yahut çıpa gibi malzemelerden bünyelmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

ürkü pas sayesinde kucakerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı doğru iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde acil çıkış konstrüksiyonlabilir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı selim sağlamlayacak şekilde ağırlıklması gereken parotağ.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme altına aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek zorla ve güvensiz olacağı karınin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın bapları, Yangın kapısı istanbul fiyatı binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayan müsaade olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Maksat antrparantez yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim içtima noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen sistem sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

FEZA Cümle Odası Yangın Kapısı: Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cihetı düzen otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapları camlı olur.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz aldatmaınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini fail layihamcıdan çtuzakışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca devinme etmesi ve zaruri çhileışmaların da buna için yapılması gerekmektedir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli benek ise tehlikee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere coşkunluke dayanıklıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page